El Hub Foodtech & Nutrition organitza una jornada sobre tendències i oportunitats en proteïna alternativa

El Hub Foodtech & Nutrition organitza una jornada sobre tendències i oportunitats en proteïna alternativa

Redacció: 20/05/2024

  • El Hub Foodtech & Nutrition, impulsat per REDESSA, organitzarà el proper 29 de maig una jornada sobre tendències, tecnologies i aplicabilitat empresarial de la proteïna alternativa.
  • La jornada està organitzada amb el suport del centre tecnològic Eurecat, ACCIÓ i INNOVACC, el clúster català de la carn i la proteïna alternativa.

La jornada tindrà lloc a les instal·lacions de firaReus Events, el proper 29 de maig, i estarà conduïda i moderada per Mario Sánchez, divulgador científic i tecnòleg alimentari. El programa inclou diverses ponències entorn a la proteïna alternativa: “El sector de la proteïna alternativa a Catalunya”, a càrrec de Giulia Diamante, líder d’equip d’anàlisi i detecció d’oportunitats sectorials d’ACCIÓ; “Convivència proteica: Pausa a la transició, espai per a la innovació.”, a càrrec de Nàdia Ortega, directora de la Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic EURECAT, i “Com em pot ajudar un clúster innovant amb proteïna alternativa”, a càrrec de Mariona Pratdesaba, directora de projectes d’INNOVACC- Clúster català de la carn i proteïna alternativa.

En el marc de la jornada també se celebrarà la taula rodona “Iniciatives i projectes en l’àmbit de la proteïna alternativa”, en la que participaran Jordi Calbet, CEO d’Iberinsect; Guillermo Mena, director de Recerca i Innovació de Fruselva; Mario Muñóz, CEO de Microalgae Lab; i Víctor Falguera, coordinador general del Hub de la Bioeconomia de Catalunya.

Les empreses assistents també rebran assessorament, per part de Guiomar Ibáñez, consultora sènior de la Unitat d’Estratègia d’ACCIÓ, sobre línies d’ajuda per les companyies interessades en accedir a aquest sector en creixement.

En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges,

“amb aquesta Jornada, el Hub Foodtech & Nutrition vol acostar i obrir les possibilitats que ofereix el sector de la proteïna alternativa a les empreses adherides. Es tracta d’un sector en expansió a nivell mundial degut als canvis en les tendències de consum i que ofereix importants oportunitats de negoci a curt i mig termini”.

La proteïna alternativa

Per proteïna alternativa s’entén aquells aliments anàlegs vegetals de la carn, anàlegs vegetals de la llet, substituts del peix i el marisc, carn cultivada a base de cèl·lules i noves fonts de proteïna com els insectes, bolets, algues i microorganismes.

Què és el Hub Foodtech & Nutrition

El Hub Foodtech & Nutrition està impulsat per l’Ajuntament de Reus a través de REDESSA, el Clúster TIC, el Centre Tecnològic Eurecat, la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, IRTA i ACCIÓ. 

Es tracta de l’ecosistema publicoprivat de la Catalunya Sud on centres de recerca, institucions, empreses i organitzacions, col·laboren per assolir els reptes presents i futurs de la indústria alimentària. Actualment, més de 60 empreses agroalimentàries estan adherides al Hub, a més de les 90 empreses tecnològiques representades pel Clúster TIC.

Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de Salut i Treball i Balañá Eguía.

Inscripcions aquí.