La Cambra de Comerç de Tortosa s’adhereix al Hub Foodtech & Nutrition

La Cambra de Comerç de Tortosa s’adhereix al Hub Foodtech & Nutrition

Redacció: 02/05/2024

  • La signatura del document d’adhesió ha tingut lloc en el marc d’Expoebre’24, la fira multisectorial organitzada per Fira Tortosa que se celebra de l’1 al 5 de maig

El vicepresident de la Cambra de Comerç de Tortosa, Jordi Ferrer, i el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, han signat aquest dijous l’acord d’adhesió d’aquesta institució centenària al Hub Foodtech & Nutrition. El Hub és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus a través de l’empresa municipal REDESSA, el Clúster TIC, el Centre Tecnològic Eurecat, la Diputació de Tarragona i Universitat Rovira i Virgili, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, IRTA i ACCIÓ.

En paraules de Josep Baiges,

«l’adhesió de la Cambra de Comerç de Tortosa suposa la incorporació al Hub d’un agent econòmic clau per a poder arribar a les empreses agroalimentàries de les Terres de l’Ebre, a més d’incorporar tot el coneixement de la institució en aquest àmbit. Seguim treballant per a impulsar la competitivitat de les empreses agroalimentàries de la Catalunya Sud».

Què és el Hub Foodtech & Nutrition

El Hub Foodtech & Nutrition és l’ecosistema publicoprivat de la Catalunya Sud on centres de recerca, institucions, empreses i organitzacions col·laboren per assolir els reptes presents i futurs de la indústria alimentària. És un projecte impulsat per l’Ajuntament de Reus a través de REDESSA i compta amb la col·laboració d’Eurecat, el Clúster TIC, la Universitat Rovira i Virgili i la Diputació de Tarragona; i amb el suport de l’IRTA i ACCIÓ.

Les línies de treball del Hub són la transferència de coneixement, millors pràctiques, formació i networking; l’impuls de projectes escalables; la captació d’ajuts i subvencions; el foment de la generació d’idees i innovació; la digitalització en tota la cadena alimentària; i la facilitació dels recursos físics.

Actualment, compta amb més de 60 empreses agroalimentàries adherides de totes les comarques de la Catalunya Sud.