LA JORNADA SOBRE REPTES VITIVINÍCOLES ESTABLEIX LES BASES PER IMPULSAR UN PROJECTE DE DIGITALITZACIÓ DEL SECTOR DEL VI

LA JORNADA SOBRE REPTES VITIVINÍCOLES ESTABLEIX LES BASES PER IMPULSAR UN PROJECTE DE DIGITALITZACIÓ DEL SECTOR DEL VI

Redacció: 19/04/2023

S’emmarca en el calendari del Hub Foodtech & Nutrition i ha convocat una cinquantena d’assistents del món de la investigació, el vi i les noves tecnologies

La jornada “Reptes i solucions tecnològiques per a la millora de la gestió de la vinya i el celler”, organitzada en el marc del Hub Foodtech & Nutrition, ha convocat a una cinquantena de professionals del sector de la investigació i la recerca, i també d’empreses tecnològiques i cellers de la Catalunya Sud.

L’acte, organitzat pel Clúster Innovi, el Clúster TIC i REDESSA, ha comptat amb la col·laboració d’ACCIÓ i Eurecat i ha servit per a plantejar els reptes del sector vitivinícola pel que fa a la gestió de recursos hídrics, l’eficiència energètica i el recull i la gestió de dades en el món de la vinya i el vi. La jornada ha comptat amb una conferència inaugural a càrrec del director general del Parc Tecnològic del Vi, Vitec, Sergi De Lamo; i amb dues taules rodones amb representació d’aquests dos sectors. En l’àmbit del vi, han participat Cellers Unió, L’Olivera, Vallformosa i l’Incavi, mentre que pel que fa a les TIC, les empreses participants han estat Proacit, TacTic Terra Alta, Proacit i Pymeralia.

També s’ha parlat de finançament en dues conferències, una centrada en exemples de projectes vitivinícoles que han rebut finançament, a càrrec del gerent territorial a la Catalunya Sud del centre tecnològic d’Eurecat, Ignasi Papell; i la segona, que ha servit per a presentar oportunitats de finançament i ha anat a càrrec de la delegada territorial d’ACCIÓ, Mònica Boquera.

Alguns dels temes en què s’ha centrat la jornada han estat les eines per la previsió de vendes, la millora dels processos logístics, la traçabilitat i els sistemes per tenir un major control del procés productiu. A més, la jornada ha establert les bases per a impulsar un projecte comú accelerador en l’àmbit digitalització.

El Hub Foodtech & Nutrition és un ecosistema públic-privat on centres de recerca, institucions i empreses agroalimentàries i tecnològiques de la Catalunya Sud col·laboren per a donar solucions als reptes presents i futurs de la indústria alimentària. Actualment, aquesta iniciativa compta ja amb una quarantena d’empreses adherides.

Els eixos de treball passen per impulsar la digitalització en tota la cadena de valor alimentària, fomentar la generació d’idees i la innovació, exercir de radar d’ajuts i subvencions, impulsar projectes escalables i promoure la transferència de coneixement de la investigació en nutrició que es realitza al territori.

El pròxim acte previst en el calendari del Hub es farà al mes de maig i estarà dedicat a la innovació en les pimes agroalimentàries i la a col·laboració amb startups.