El Hub Foodtech & Nutrition organitza una jornada sobre els ajuts del PERTE Agroalimentari II

El Hub Foodtech & Nutrition organitza una jornada sobre els ajuts del PERTE Agroalimentari II

Redacció: 01/03/2024

  • El HUB Foodtech & Nutrition, impulsat per REDESSA, organitzarà el proper 13 de març una jornada informativa adreçada a les empreses agroalimentàries interessades en sol·licitar els ajuts de la segona convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i la Transformació Econòmica (PERTE) Agroalimentari
  • La jornada està coorganitzada amb el centre tecnològic Eurecat i la consultora AVS

Una jornada coorganitzada pel HUB Foodtech & Nutrition amb el centre tecnològic Eurecat i la consultora AVS, avançarà a les empreses agroalimentàries les oportunitats de la segona convocatòria d’ajuts del PERTE Agroalimentari per a la millora de la competitivitat d’aquesta indústria.  La jornada tindrà lloc a les instal·lacions de firaReus Events, el proper 13 de març, i el seu programa inclou diverses ponències sobre aquests ajuts per finançar la innovació a la indústria alimentària.  

La primera de les ponències, que detallarà els resultats del PERTE Agroalimentari I i les característiques que es preveu que tindrà la segona convocatòria, serà a càrrec del director de Desenvolupament de Negoci d’AVS Consulting, Alberto Palacios. A continuació, el gerent territorial Catalunya Sud d’Eurecat, Ignasi Papell, esbossarà algunes de les línies d’R+D+i potencialment finançables per a la transició cap a una indústria agroalimentària sostenible. A més, els assistents podran conèixer l’experiència d’un cas d’èxit empresarial en aconseguir projectes en aquesta convocatòria d’ajuts, a càrrec del director d’Innovació i Estratègia de Masergrup, Víctor Rubio.

PERTE Agroalimentari

Recentment, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació va anunciar una nova convocatòria del PERTE Agroalimentari en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus Next Generation. La nova convocatòria forma part de l’Estratègia Nacional d’Alimentació que té com a objectiu impulsar una producció agroalimentària més sostenible. 

En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges,

“aquesta segona convocatòria d’ajuts és una nova oportunitat per impulsar el sector agroalimentari de la Catalunya Sud. Des del Hub Foodtech & Nutrition volem contribuir a fer-ne difusió per a que el major nombre possible d’empreses del nostre territori puguin presentar els seus projectes de digitalització, innovació i sostenibilitat”.

La primera convocatòria d’aquest pla es va resoldre el passat 19 de desembre amb l’adjudicació de 183,6 milions d’euros per a finançar 292 projectes presentats per 233 empreses. Aquesta nova convocatòria es finançarà amb el romanent de fons disponibles. 

El gerent territorial Catalunya Sud d’Eurecat, Ignasi Papell, anima a les empreses a conèixer aquesta línia d’ajuts i plantejar iniciatives d’inversió i R+D+I que

“es puguin treballar des d’ara per convertir-los en projectes guanyadors en una convocatòria que es preveu que sigui molt competida a nivell estatal, en els àmbits de sostenibilitat, digitalització, i nous productes i processos alimentaris que permetin guanyar competitivitat a l’empresa”.

Les empreses interessades es poden inscriure gratuïtament per a participar a la jornada fent click aquí.

Galeria