PROJECTES FOODTECH

 

En aquest espai trobaràs els projectes en els que participa el HUB Foodtech & Nutrition, l’ecosistema públic-privat d’empreses, institucions i centres de recerca de l’àmbit tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud.

 

 

SOULFOOD

Projecte liderat per la Diputació, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, REDESSA, el Clúster TIC Catalunya Sud, la Fundació Espigoladors i altres socis europeus. Tindrà una durada de dos anys i compta amb finançament del Fons Social Europeu Plus.

El projecte SOULFOOD busca provar solucions digitals innovadores que ajudin a reduir la pèrdua d’aliments, contribuint a assolir un sector agroalimentari més sostenible, i a millorar l’eficiència de les iniciatives de distribució/donació d’aliments per a col·lectius vulnerables implementades per ONGs i governs locals.

Convocatòria oberta a productors agroalimentaris

SOULFOOD llança la primera convocatòria oberta el juny de 2024 per permetre als productors agroalimentaris europeus provar una eina digital desenvolupada en el projecte SOULFOOD que ajuda a gestionar les pèrdues d’aliments i la reutilització per part de les iniciatives socials de distribució d’aliments. Aquesta eina digital millorarà la connexió entre els productors agroalimentaris locals i les iniciatives socials de distribució d’aliments a les comunitats participants, promovent noves col·laboracions que permetin la reutilització de les pèrdues d’aliments per a fins socials, alhora que contribueix a millorar la gestió de les pèrdues d’aliments als productors agroalimentaris.

Documents: