Estudien els efectes de la suplementació de vitamina B12 per a persones que segueixen una dieta vegetariana

Estudien els efectes de la suplementació de vitamina B12 per a persones que segueixen una dieta vegetariana

Redacció: 21/03/2023

  • Eurecat Reus busca persones voluntàries vegetarianes que no es suplementin amb vitamina B12 per a participar en un estudi anomenat NORMB12, que avaluarà l’efecte de la suplementació amb diferents formes de vitamina B12 sobre l’estat nutricional d’aquesta vitamina en l’organisme.
  • Cada dia més persones segueixen una dieta vegetariana com a part d’un patró alimentari saludable, però si aquesta no es fa de manera equilibrada pot comportar una ingesta inadequada de vitamina B12 i presentar dèficits nutricionals.

Reus, 13 de març de 2023.- El centre tecnològic Eurecat Reus busca persones voluntàries que segueixin una dieta vegetariana per avaluar l’efecte de la suplementació de diferents formes de vitamina B12, no procedents de fonts animals, en un estudi que té en compte el major risc de patir deficiència per part d’aquest col·lectiu.

“Cada dia més persones segueixen la dieta vegetariana com a part d’un patró alimentari saludable, però si aquesta no es fa de manera equilibrada pot comportar una ingesta inadequada de vitamina B12 i, per tant, presentar dèficits nutricionals”, assenyala la investigadora de la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut d’Eurecat i investigadora principal del projecte, Anna Crescenti.

L’estudi, anomenat NORMB12, es duu a terme a les instal·lacions de la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut a Eurecat Reus, situades davant de l’Hospital Sant Joan de Reus. S’ha habilitat el correu electrònic [email protected] i el telèfon 636 944 723, a disposició de les persones que hi vulguin participar per inscriure’s com a voluntàries o consultar els seus dubtes.

Per a l’estudi, es busquen 54 persones majors d’edat que segueixin una dieta vegetariana, sense consum de carn i peix, però sí que poden ser consumidores de lactis i ous, que no se suplementin amb vitamina B12 i que presentin un dèficit marginal d’aquesta vitamina, el qual es determinarà mitjançant les analítiques que es realitzaran en la visita de pre-selecció de les persones voluntàries. 

“La vitamina B12 és un nutrient essencial per al bon funcionament de diferents processos biològics i la seva deficiència es dona quan s’esgoten les reserves d’aquesta vitamina, degut a una inadequada ingesta dietètica o a alteracions en la seva absorció”, explica la directora de la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut d’Eurecat, Nàdia Ortega.

Amb una durada de 3 mesos, les persones voluntàries que participin en l’estudi d’intervenció nutricional hauran de consumir diàriament un dels formats de vitamina B12 o bé placebo. Durant aquest temps, se’ls farà un seguiment complert dels nivells de vitamina B12 en set visites al centre d’Eurecat a Reus, en les que s’analitzaran diversos paràmetres relacionats amb l’estat nutricional d’aquesta vitamina.

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat a l’email [email protected] o al mòbil 630 425 169.

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, aplega l’experiència de més de 700 professionals que generen un volum d’ingressos que supera els 55 milions d’euros anuals i dona servei a 2.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa en més de 200 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 181 patents i 9 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa

Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: [email protected] | www.eurecat.org