Eurecat busca 80 famílies que vulguin millorar els hàbits alimentaris amb la Dieta Mediterrània

Eurecat busca 80 famílies que vulguin millorar els hàbits alimentaris amb la Dieta Mediterrània

Redacció: 16/01/2024

  • El centre tecnològic Eurecat busca aquest gener 80 famílies, amb un fill o filla menor de 12 anys i un adolescent de 12 anys o més, que vulguin millorar els hàbits alimentaris mitjançant pautes de la dieta mediterrània.
  • Les famílies participants a l’estudi del projecte europeu SwitchToHealthy, formen part d’un programa educatiu dissenyat per dietistes-nutricionistes.
  • L’estudi SwitchToHealthy, conduït per la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat a Reus i el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) a Castelldefels, ja ha estat iniciat per 80 famílies de les demarcacions de Tarragona i Barcelona.

Reus, 12 de gener de 2024.- El centre tecnològic Eurecat Reus cerca, aquest gener, 80 famílies, amb un fill o filla menor de 12 anys i un adolescent de 12 anys o més, que vulguin participar a l’estudi d’intervenció nutricional del projecte europeu SwitchToHealthy per millorar els seus hàbits alimentaris en base a la dieta mediterrània i reforçar els coneixements en alimentació sostenible.

Fins a la data ja han iniciat l’estudi 80 famílies de Tarragona i Reus, és a dir, la meitat del total de les 160 que es busquen. Les famílies formen part d’un programa educatiu dissenyat per dietistes-nutricionistes en el qual es farà ús de recursos digitals interactius, com una aplicació per rebre plans alimentaris personalitzats, activitats educatives per als adolescents i preparats saludables d’origen vegetal per als berenars dels infants.

Com explica la coordinadora científica del projecte SwitchToHealthy, Noemi Boqué, i investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, “el projecte busca millorar l’adherència a la dieta mediterrània de tots els membres de la família, tant infants com adolescents i adults, a través de la promoció d’un canvi de comportament dietètic generat des de la pròpia família”.

L’estudi SwitchToHealthy, conduït per la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat a Reus i el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) a Castelldefels, es va posar en marxa el passat novembre i tindrà una durada total d’un any. Les famílies interessades disposen del correu electrònic [email protected] i el telèfon 636 944 723 (WhatsApp) per demanar més informació o inscriure’s en aquest estudi d’intervenció nutricional.

Durant la seva participació, les famílies fan tres visites de seguiment a un dels centres d’Eurecat o a les seves escoles i instituts de la província de Tarragona i Barcelona. A la visita inicial, s’avaluen els patrons de consum alimentari, mentre que a les visites que es realitzaran al setembre i novembre de 2024 es mesuraran paràmetres addicionals com el pes i l’alçada i es realitzaran qüestionaris en línia per avaluar l’estil de vida, factors alimentaris i socioeconòmics.

Per ser voluntaris cal disposar de telèfon mòbil, tauleta o ordinador amb accés a internet. 

El consorci del projecte està coordinat per l’empresa italiana especialitzada en innovació empresarial ENCO SRL i compta amb la participació de més de 18 socis d’Itàlia, Egipte, Espanya, Grècia, Líban, Marroc, Tunísia i Turquia, entre els quals es troben universitats, petites i mitjanes empreses, multinacionals, així com agents governamentals i centres de recerca i tecnològics. El projecte està finançat a través de la convocatòria PRIMA, amb el suport del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

Formulari per a més informació i per a inscriure’s com a famílies voluntàries

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat a l’email [email protected] o al mòbil 630 425 169.

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, aplega l’experiència de més de 700 professionals que generen un volum d’ingressos que supera els 55 milions d’euros anuals i dona servei a 2.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa en més de 200 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 181 patents i 10 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org