PRIORDEI 1789 ROJAL

PRIORDEI 1789 ROJAL

Agro Foods & Commerce, SLU,  Arbequina i rojal – Priordei l’oli de catalunya

Característiques

A Priordei fem una aposta decidida per l’oli d’oliva rojal, que proporciona un amb més tonalitats amargues i picants, que potencien el sabor dels aliments que acompanyen. És molt aconsellat per a les persones que els agrada gaudir de sabors intensos, que es noten en boca. Aquest oli rojal s’elabora amb olives collides entre els mesos de novembre i desembre.

A Priordei hem volgut deixar en aquesta ampolla la nostra signatura. L’empremta dels arbres de 500 anys que ens ofereixen el millor oli de les nostres terres.

 

Propietats nutricionals

Varietat: Rojal 100%

Oli verge de fruitat verd intens. En boca és picant i amarg, amb una dolçor només lleuger, tapat per l’astringència. Oli ric en aromes secundàries de tipus vegetal, principalment herba tallada i sensacions de tomaquera i ametlló, amb notes de nous verdes, fonoll o carxofa, i connotacions de fulla de figuera  o menta. El conjunt resulta potent i complex.

Procedència

Margalef de Montsant, Priorat. Tots som més d’allà on venim que allà on anem. El nostre oli s’ha elaborat en un espai privilegiat de Catalunya, una de les regions europees més dinàmiques del sud del continent. Les nostres oliveres cimbregen amb el vent que s’escola per l’abrupta orografia del Parc Natural de la Serra de Montsant, a les comarques meridionals del Principat.

La Serra del Montsant és un espai de pau, on les oliveres envelleixen tranquil·les, apartades de tota contaminació ambiental, sonora o lumínica. El Parc Natural de la Serra del Montsant és el cor de la comarca del Priorat. La muntanya parteix literalment en dos: El Priorat del Vi i El Priorat de l’Oli, cosa que ens parla d’un territori fèrtil i ric en experiències plaents als sentits i a la gastronomia.

L’espai és d’una bellesa particular. Les oliveres s’aboquen a cingleres, barrancs i congosts, portant l’activitat humana a llocs difícils d’imaginar. La terra macera les arrels dels nostres arbres amb hiverns suaus i estius de calor seca e intensa. A voltes la boira baixa genera un paisatge fantasmagòric, presidit per grans pedres que semblen vigilar els camins.

 

Galeria