L’empresa ebrenca Kenshô i Eurecat estudien  tecnologies de fermentació per elaborar de  forma sostenible productes com el sake i el miso

L’empresa ebrenca Kenshô i Eurecat estudien  tecnologies de fermentació per elaborar de  forma sostenible productes com el sake i el miso

Redacció: 19/12/2023

  • El centre tecnològic Eurecat i l’empresa Kenshô han dut a terme un projecte de recerca centrat en la recuperació i valorització de potencials microorganismes per a la producció de nous productes fermentats de proximitat.
  • El projecte ha comptat amb el finançament del Fons Climàtic de la Generalitat de Catalunya i ProACCIÓ Green, un programa conjunt d’ACCIÓ amb el Departament d’Acció Climàtica, Agricultura i Agenda Rural.
  • Eurecat i Kenshô formen part del HUB Foodtech & Nutrition, l’ecosistema publicoprivat d’empreses, institucions i centres de recerca de l’àmbit tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud.

Reus, 18 de desembre de 2023.-  L’empresa ebrenca Kenshô i el centre tecnològic Eurecat han subscrit una col·laboració, amb l’objectiu d’estudiar la fermentació en fase sòlida com a eina per incrementar la sostenibilitat del procés d’elaboració de productes fermentats com el sake i el miso mediterranis, a l’Ampolla.

En el marc d’aquest projecte d’R+D+i, Eurecat ha estudiat la recuperació de potencials microorganismes fermentatius de les aigües de rentat d’una varietat d’arròs ecològic cultivat al Delta de l’Ebre per a la seva posterior valorització mitjançant la fermentació en fase sòlida. Aquest estudi obre les portes a l’empresa cap a la producció de nous productes fermentats de forma sostenible, minimitzant així l’impacte ambiental i reduint les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle derivades de subministraments  en 93 kg de CO2 aproximadament.

El projecte ha comptat amb el suport d’ACCIÓ en el marc dels Cupons ACCIÓ Green amb el finançament del Fons Climàtic de la Generalitat de Catalunya i ProACCIÓ Green, un programa conjunt amb el Departament d’Acció Climàtica, Agricultura i Agenda Rural.

Tant el centre tecnològic Eurecat com l’empresa Kenshô formen part del HUB Foodtech & Nutrition,  l’ecosistema publicoprivat d’empreses, institucions i centres de recerca de l’àmbit tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud. El hub és un projecte amb impacte en la competitivitat de les empreses tecnològiques i alimentàries, que busca connectar de manera eficient tots els agents amb capacitat real d’accelerar la transformació econòmica i social de la Catalunya Sud.